swe
fin


Ian Pooley@Helsinki Club 01052005

Helsinki Clubilla kuullaan Sunnuntaina 1. Toukokuuta dj:tä, joka on ollut etunenässä yhdistämässä teknoa houseen; nimeä, jonka voi huoletta lausua samassa lauseessa supertuottajien Armand van Helden, Basement Jaxx, Roger Sanchez ja Dj Sneak kanssa. Ian Pooley luetaan valitsemansa ammatin arvostetuinpien joukkoon, joka voi luoda tanssi-hitin kuin tyhjästä.

Vuosikymmemmenen ajan tuotantonimet Ansicht, Ian Pooley Presents Bluelite, Ides, Low Frequency Band, The, Pinnchicky, Quiet Daze, Silvershower, Ian Pooley & Magik J, Outrage, Space Cube ja T'N'I ovat piilottaneet taakseen yhden modernin musiikin lahjakkaimmista säveltäjistä. Ian Pooley aloitti musiikin tuotannon ollessaan vielä koulussa Mainzissa, Frankfurtin lähistöllä Saksassa.

Kun klubilistojen hitit koostuivät vielä enimmäkseen paukkuvasta teknosta ja trancesta, Pooley suosi lempeämpää elektronista musiikkia, esikuvanaan Detroit tuottajat kuten Derrick May, Juan Atkins ja Kevin Saunderson. Thomas Gerlach ja Ian Pooley julkaisivat underground levy-yhtiöllä Force Inc, Definitive ja Junior Boys Own. Aiempi tuotanto on siis selvästi teknompaa, mutta siitä oli selvästi kuultavissa deep housen leima. Tuotanto herätti suuret pelurit, kuten Ken Ishii, Deee-lite, Daft Punk, The Cardigans ja Yello, joiden levyiltä Pooleyn remix tuotantoa alkoi löytyä uran nousukiidon aikoihin.

Force Inc:illä debyyttialbumi 'The Times' sai Virginin alaleibelin V2 tarjoamaan Pooleylle pitkää levytyssopimusta. Vuonna 1998 julkaistu 'Meridian' hehkui elementeissään deep housesta tech houseen ja afro-kuuban downtempoon, klassisen Pooley albumin tyyliin. "What's My Number" tuolta albumilta on edelleen Pooleyn parhaiten menestynyt kappale. 'Since Then' on kevyempi ja latinovaikutteinen, jolta hitiksi saakka nousi kappale '900 degrees'. Kiitokset lankeavat Marcos Vallen ja Sergio Mendezin suuntaan, joten on ilmeistä että albumia on tuotettu Etelä-Amerikan auringonpaisteessa.

Vaikka Ian Pooleyn trademark saundi ei ole ikinä muuttunut, on nyt tuotetussa musiikissa vaikutteita uskomattoman laajalta skaalalta brasilialaisista ja latino -rytmeistä souliin, jazziin ja blues musiikkiin, Detroit teknon nostalgisiin lainauksiin ja New Jersey houseen. Monet uusista julkaisuista vahvistavat kuvaa kaiken tanssimusiikin arvostuksesta, DJ miksauksista voi kuulla aidon rakkauden musiikkiin.now with: less calories

Red Bull Music Academyyn Seattleen etsitään osanottajia juuri nyt!

Kansainvälinen dj:lle, tuottajille ja muusikoille suunnattu tapahtuma Red
Bull Music Academy järjestetään tänä vuonna Seattlessa Yhdysvalloissa.

Kaupungista ovat ponnistaneet musiikkimaailmaan muun muassa Jimi Hendrix ja Quincy Jones. Red Bull Music Academy pidetään kahdessa kahden viikon jaksossa, joihin molempiin poimitaan 30 eri musiikkityylejä edustavaa tiskijukkaa, tuottajaa ja muusikkoa eri puolilta maailmaa. Tapahtuman aikana osallistujilla on mahdollisuus paitsi oppia toisiltaan ja huippuluennoitsijoilta, myös näyttää taitojaan Seattlen klubeilla. Tapahtuma järjestetään 6.–18.11. ja 27.11.–9.12.2005.

Red Bull Music Academy järjestetään nyt yhdeksättä kertaa. Aiempina vuosina isäntäkaupunkina ovat toimineet muun muassa Berliini, Rooma, New York, Dublin, Sao Paulo ja Kapkaupunki. Vuosien varrella tapahtumassa ovat jakaneet kokemuksiaan legendat kuten Bob Moog, Bernard Purdie, Juan Atkins, Carl Craig ja Gilberto Gil. Musiikillisesti tapahtumassa liikutaan räpistä elektroon ja jazzista teknoon.

..>>ELIOT NESS // BEAT BOX
every wednesday 21-23
95.2Mhz @ Radio Helsinki

the technoshow on earth
www.radiohelsinki.fi
Mainosmyynti : http://www.whiterabbit.fi