swe
fin


Aalto-livekokoonpano

Haastattelussa Paavo Siljamäki ja Miika Eloranta, joiden
Aalto-livekokoonpano esiintyy Entropyn 10-vuotisjuhlissa VR Makasiineilla
1. marraskuuta

Olette molemmat pitkän linjan muusikoita. Miten ja milloin ajauduitte mukaan musiikin tuottamiseen? Entä miten tyylinne on kehittynyt matkan varrella?
Paavo Siljamäki: Oon harrastanut musiikkia pikkupojasta asti ja elektronisen musiikin pariin löysin Jean Michel Jarren, Jan Hammerin ja Vangeliksen kautta. Saamani klassisen musiikin koulutus tuntui auttavan musiikin säveltämisessä ja hommasin ensimmäisen tietokoneeni musiikin tekoon 11-vuotiaana, josta lähtien musiikki vei minut ensin Vihdin Teatterin muusikoksi ja sieltä Helsinkiin Sibelius-lukioon. Nyt teen musiikkia täällä Lontoossa valmistuttuani Westminsterin yliopiston kaupallisen musiikin linjalta vuonna 2000. Mua on aina kiinnostanut klassinen elokuva- ja teatterimusiikki sekä sen luomat vahvat fiilikset, joten kasvoin niiden ja rokkimusan parissa 15-vuotiaaksi. Aloittaessani opiskelut Helsingissä vuonna 1993 eksyin Smile-klubille ja rakastuin klubbaamiseen välittömästi. Tiet sieltä veivät mut moniin Orkidean, Enderin ja Joken juhliin - pojat kouluttivat musta kovan kiksu-, house-, detroittipään... Tästä lähtien olen tehnyt konemusaa laidasta laitaan: tein ensiksi trancea, sitten detroittia, sitten deeppihousea, sitten poppia, sitten UK garagea ja palasin noin neljä vuotta sitten trancen pariin.

Miika Eloranta: Musiikki on aina ollut kiinnostukseni kohteena, mutta varsinaisen sykäyksen sain joskus 11-12 -vuotiaana kun kuulin ensimmäisen kerran rap-musaa. Siitä alkoi kauhia selvän ottaminen, että miten tuota hommaa tehdään. Riimittely ei niinkään ollut minun juttu, mutta niiden taustojen tekeminen alkoi kiinnostaa. Ensin tosin hommasin levarit ja rupesin harjoitttelemaan skrätsihommia jne. Sitten oli aika mennä synakauppaan ja ruveta vääntämään omia taustoja. Siinä 16-vuotiaana aloin sitten kiertämään baareissa ja discoissa soittamassa musiikkia. Samalla löysin housen ja klubimusan yleensä. Räpätys sai jäädä. Joidenkin ihme koukeroiden myötä päädyin kuitenkin tekemään poppia useaksi vuodeksi. Lopulta sen tekeminen alkoi maistua sen verran puulta, että aloin tekemään siinä sivussa joitain klubiträkkejä. Samoihin aikoihin luuhasin myös paljon klubeilla ja näin törmäsin myös Paavoon ja muihin samanhenkisiin ihmisiin. Lopulta popin teko sai jäädä. Nyt on siten aikaa tehdä trancea.

Missä kaikissa eri musiikkiprojekteissa olette parhaillaan mukana? Entä aiemmin?
Paavo: No meillä on tosi paljon eri artistinimiä eri kokoonpanojen ja bisneskoukeroiden takia... Tunnetuimmat taitavat olla Above & Beyond (minä, Tony McGuinness ja Jono Grant) ja Dirt Devils (minä ja Jono Grant). Meiltä on muuten juuri tulossa uusi Dirt Devils -sinkku "Music Is Life" ja tulemme kuvaamaan musiikkivideota Suomeen tällä viikolla. Muita nimiä - P.O.S, Tranquility Base, Aalto, OcenLab ja Free State. Meillä oli parin kaverin kanssa (Joonas & Jussi) Melitta-niminen projekti pystyssä vuoden verran ja soitettiin pari keikkaa Helsingissä. Itse asiassa pojat keksivät Anjunabeats-nimen, jonka otin sitten käyttöön Lontoossa Jonon kanssa.

Elo: Tällä hetkellä panostan täysillä kahteen projektiin: Aalto ja Super8. Nuoska, jota olen tehnyt Kalle Miettisen kanssa on tällä hetkellä jäähyllä, mutta tulemme menemään varmasti vielä studioon kunhan olemme keksineet jotain uusia kujeita. Super8 on ollut tähänasti vain pelkkä remiksausnimi, mutta viimeistään ensi vuonna tulee ulos ensimmäinen Super8-biisi.

Miten ja koska Aalto-projekti sai alkunsa?
Paavo: Tutustuimme Helsingissä Elon kanssa bileissä ja päätimme koittaa miltä biisinteko yhdessä tuntuisi. Homma tuntui toimivan loistavasti, joten olemme nyt valmistelemassa Aallon kolmatta sinkkua, joka tulee ulos ensi vuoden puolella.

Above & Beyond on remiksannut menestyksekäästi jopa Madonnaa. Kuinka yhteistyö pop-ikonin kanssa sai alkunsa ja mitä koette sen tuoneen mukanaan?
Paavo: Tony oli ollut monta vuotta Warner Musicilla töissä ja tunsi sitä kautta Madonnan managerin. Olimme kaikki aina halunneet tehdä Madonnan kanssa yhteistyötä, joten lähetimme managerille meidän remiksejä ja biisejä ja saimme sitä kautta mahdollisuuden yrittää remiksata "What It Feels Like For A Girl" -biisiä. Koska Madonna ja Guy molemmat tykkäsivät meidän remiksistä, se päätyi ko. kappaleen musiikkivideon musiikiksi. Tämä avasi välittömästi ovia meille ympäri maailmaa, etenkin Japanissa ja Pohjois-Amerikassa, missä musiikkimme on saavuttanut suosiota Madonna-remiksin siivittämänä.now with: less calories

Aalto-livekokoonpano

Haastattelussa Paavo Siljamäki ja Miika Eloranta, joiden
Aalto-livekokoonpano esiintyy Entropyn 10-vuotisjuhlissa VR Makasiineilla
1. marraskuuta

Olette molemmat pitkän linjan muusikoita. Miten ja milloin ajauduitte mukaan musiikin tuottamiseen? Entä miten tyylinne on kehittynyt matkan varrella?
Paavo Siljamäki: Oon harrastanut musiikkia pikkupojasta asti ja elektronisen musiikin pariin löysin Jean Michel Jarren, Jan Hammerin ja Vangeliksen kautta. Saamani klassisen musiikin koulutus tuntui auttavan musiikin säveltämisessä ja hommasin ensimmäisen tietokoneeni musiikin tekoon 11-vuotiaana, josta lähtien musiikki vei minut ensin Vihdin Teatterin muusikoksi ja sieltä Helsinkiin Sibelius-lukioon. Nyt teen musiikkia täällä Lontoossa valmistuttuani Westminsterin yliopiston kaupallisen musiikin linjalta vuonna 2000. Mua on aina kiinnostanut klassinen elokuva- ja teatterimusiikki sekä sen luomat vahvat fiilikset, joten kasvoin niiden ja rokkimusan parissa 15-vuotiaaksi. Aloittaessani opiskelut Helsingissä vuonna 1993 eksyin Smile-klubille ja rakastuin klubbaamiseen välittömästi. Tiet sieltä veivät mut moni ..>>ELIOT NESS // BEAT BOX
every wednesday 21-23
95.2Mhz @ Radio Helsinki

the technoshow on earth
www.radiohelsinki.fi
Mainosmyynti : http://www.whiterabbit.fi